Een goede mondhygiëne bij kinderen start vanaf de eerste tand

Amber & Axelle, de mondhygiënisten van de Lightfalls Dental Clinic

Wisten jullie dat een regelmatig bezoek aan de tandarts of mondhygiënist aangewezen is vanaf de doorbraak van de eerste melktand?

Het eerste bezoek (vanaf 2 jaar) heeft vooral als doel om kennis te maken. Voor volwassenen is een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist heel vanzelfsprekend, maar voor een kind is het een hele belevenis, die behoorlijk wat indruk kan maken. Als een kind op een aangename manier kennis kan maken, zal dit de bezoeken in de toekomst een stuk vertrouwder en comfortabeler maken.

Een goede mondverzorging bij kinderen is heel belangrijk. Kinderen lopen namelijk een groter risico op gaatjes, omdat hun glazuur nog niet uitgehard is. Daarenboven is een gezond melkgebit de basis voor een gezond volwassen gebit!

Jullie kids zijn dus van harte welkom bij onze mondhygiënisten (Amber & Axelle). We starten eerst met een algemene controle en het geven van tips voor een goede mondhygiëne.

Het is belangrijk dat jullie als ouders napoetsen tot de leeftijd van 10 jaar en nadien kunnen wij de kinderen verder begeleiden met goede poetsinstructies. Daarnaast zorgen wij ook voor de aanvullende mondverzorging en voedingsadvies.

Voor een afspraak gelieve te bellen naar 09 224 23 71

Afspraak